Vliegbrevet noodzakelijk voor gebruik eerste vliegende auto

vliegbrevet nodig voor gebruiken vliegende auto

Vliegbrevet nodig voor gebruik vliegende auto

Er is een vliegbrevet noodzakelijk voor gebruik van de eerste vliegende auto. En die eerste vliegende auto komt steeds dichterbij. Onlangs namelijk, werd de Pal-V Liberty goedgekeurd voor gebruik op de weg. Daarmee is het daadwerkelijk gebruiken van de vliegende auto een stap dichterbij gekomen.

Vliegbrevet noodzakelijk voor gebruik eerste vliegende auto, RDW keurt voertuig goed voor gebruik op de weg

De Pal-V Liberty is dus de naam van de commerciële uitvoering van het in essentie vliegtuig dat zowel kan vliegen als gebruik kan maken van de snelweg. De vliegende auto is door het RDW goedgekeurd voor gebruik op de weg. En dat was een behoorlijk traject, waarbij producent Liberty uit Raamsdonkveer al geruime tijd innig samenwerkte met de RDW.

Voertuig weegt slechts 660 kilogram

De ontlading was groot toen het RDW goedkeuring gaf voor gebruik op de weg. Liberty is er jarenlang mee bezig geweest en dus stond er behoorlijk wat spanning op bij het testen op de weg. Toen groen licht kwam, liepen de emoties dan ook hoog op. Het is nu aan Liberty om de laatste klus te klaren en te zorgen dat de Liberty gecertificeerd de lucht in gaat.  Daarom worden de komende periode vooral veel duurtesten gehouden in ons land. Volgens de testrijders is sprake van een gemakkelijk en soepel rijdende auto, die overigens slechts 660 kilogram weegt. Het voertuig accelereert snel en soepel en niet voor niets werd de vergelijking met een sportwagen al gemaakt.

Ondertussen geven klanten van Liberty zich al op voor vliegles en het halen van het vliegbrevet. Zo weten zij zeker dat zij straks meteen gebruik kunnen maken van de vliegende auto.