Veelgestelde vragen

Om aan de ATPL-opleiding te mogen beginnen, heb je minimaal een havo- of MBO 4-diploma (of een buitenlands equivalent) nodig met wiskunde, natuurkunde en Engels in je vakkenpakket. Studenten met een buitenlands diploma kunnen contact opnemen met het informatiecentrum diplomawaardering om de waarde van hun diploma te controleren.

Er zijn geen minimumeisen wat betreft vooropleiding. Wel is het handig als je beschikt over goede standaard basisvaardigheden (rekenen, lezen) en als je (een beetje) Engels spreekt.

Als je tijdens de selectieprocedure goed door alle andere tests bent gekomen én je bent gemotiveerd, dan kunnen we je kennis op peil brengen met een overbruggingscursus. Deze volg je tijdens het PPL-gedeelte van je opleiding.

Natuurlijk! Minstens 20% van onze studenten is van het vrouwelijke geslacht, en dat aantal groeit gestaag.

Als je door de selectieprocedure bent gekomen en je bent gemotiveerd, ben je in principe prima in staat om de studie te halen.

De minimumleeftijd voor de PPL-opleiding is 17 jaar. De minimumleeftijd voor de ATPL-opleiding is 18 jaar. Wil je verkeersvlieger in Noordwest-Europa worden, dan mag je bij aanvang van de studie niet ouder zijn dan 35 jaar. Dat komt omdat de meeste airlines in dit gebied geen piloten aannemen die op een latere leeftijd begonnen zijn aan de opleiding. Voor andere gebieden en andere functies in de luchtvaart geldt deze restrictie overigens niet.

Wil je een PPL-opleiding volgen, dan kun je direct beginnen. Wil je een ATPL-opleiding volgen, dan geldt er een selectieprocedure. Neem contact met ons op om je aanmelding door te geven.

Er zijn verschillende instanties in Nederland en België die vliegmedische keuringen afnemen. Tijdens deze keuring wordt er gekeken of er sprake is van bepaalde aandoeningen of omstandigheden die de vliegveiligheid in gevaar zouden kunnen brengen.

Ja, het dragen van een bril of contactlenzen is geen probleem, mits je oogafwijking een waarde heeft die tussen de -5 en +6 ligt.

Om deel te mogen nemen aan een vliegopleiding moet je tussen de 157,5 cm en 203 cm lang zijn.

Er zijn geen wachtlijsten voor onze vliegopleidingen. Voor een PPL-opleiding kun je direct na het intakegesprek aan de slag. Wil je een ATPL-brevet halen, dan moet je eerst door de selectieprocedure. Rol je daar goed doorheen, dan kun je daarna meteen beginnen aan de opleiding.

Dat hangt af van de vliegopleiding die je kiest en van het aantal uren dat je aan je studie besteedt. Ga je fulltime studeren, dan doe je zo’n 3 tot 4 maanden over een PPL-opleiding en 2 jaar over een ATPL-opleiding. Parttime studenten hebben ongeveer 1 jaar nodig om een PPL-opleiding te halen en zijn zo’n 3 jaar bezig met een ATPL-opleiding.

Daarnaast zijn bijvoorbeeld ook de weersomstandigheden en je beschikbare budget belangrijke factoren.

Dankzij ons distance learning-systeem kun je de theorieopleiding grotendeels vanuit huis volgen. Voor de vlieglessen en de wekelijkse theorie-avond moet je wel de deur uit. Moet je daarvoor ver reizen, dan kun je natuurlijk overwegen om een paar keer (of zelfs gedurende de gehele cursus) te overnachten op locatie. In dat geval kun je gebruik maken van een speciaal tarief in de hotels waarmee we samenwerken. Vraag naar de mogelijkheden!

Een pilotenopleiding is duur. Bij Dutch Aviation Partner heb je de mogelijkheid om je opleiding gespreid te betalen. Zo hoef je niet het hele bedrag van de opleiding vooraf op te hoesten. Heb je desondanks financiële hulp nodig, dan adviseren we je om in ieder geval geen dure lening aan te gaan. Probeer in plaats daarvan een andere oplossing te zoeken. We denken graag met je mee als het gaat om financiering. Maak gerust een afspraak voor overleg.

Waarom Dutch Aviation Partner?

Vliegopleidingen

  • Zeer flexibel
  • De laagste prijzen

Zaken vluchten

  • Scherpe tarieven
  • Vluchtplan op maat

Aankoopbegeleiding

  • Ondersteuning van experts
  • Ook deelbeheer & occasions