Snelheidsmonster Lewis Hamilton neemt afscheid van zijn privéjet

F1 kampioen doet privéjet van de hand

F1 kampioen doet privéjet van de hand

Snelheidsmonster Lewis Hamilton neemt afscheid van zijn privéjet. Wie dat een paar jaar geleden gezegd had, was voor gek versleten. De succesvolle Formule 1 kampioen gooit het echter over een compleet andere boeg. Hij doet er alles aan vooral milieuvriendelijk te leven en is zelfs veganist geworden.

Snelheidsmonster Lewis Hamilton doet afstand van zijn privéjet; ook sportwagens staan stil

Lewis Hamilton werd al zes keer wereldkampoen Formule 1 en wordt een op een gekoppeld aan de snelste auto’s ter wereld. Dat is echter werk. In de privé situatie heeft Lewis Hamilton snelheid afgezworen. Hoewel de kampioen thuis een indrukwekkende voorraad sportwagens en andere peperdure en allesbehalve zuinige wagens bij zijn huis in Engeland heeft staan worden die nog amper gebruikt. Hamilton is alleen nog snel op het circuit.

De kampioen rijdt vooral elektrisch

Lewis Hamilton rijdt tegenwoordig vooral elektrisch om goed voor het milieu te zijn. Om die reden zul je hem privé alleen nog maar tegenkomen in zijn elektrische Mercedes EQC. De coureur liet weten zoveel mogelijk rekening te houden met het milieu. Daar wordt inderdaad vreemd tegenaan gekeken. Miljoenen mensen zien hem elk weekend immers racen in de Formule 1, ‘Toch wordt ook de Formule 1 steeds milieuvriendelijker’, zo liet de racer aan verschillende media weten.  Hamilton is vooral buiten de baan bijzonder milieubewust geworden, zoals hij nu dus ook als veganist door het leven gaat. Om zijn woorden ook daadwerkelijk kracht bij te zetten verkocht Hamilton  zijn privéjet,  waarmee hij tot enige tijd geleden zo gelukkig leek.