Over ons

Onze selectieprocedure

Dat wij flexibel zijn, wil niet zeggen dat je bij ons maar wat aan kunt rommelen. Wij nemen onze opleidingen zeer serieus! Wil je piloot worden, dan heb je daar een goed stel hersens en vooral ook veel doorzettingsvermogen voor nodig.

Daarom willen we graag van te voren weten of je gemotiveerd bent en wat je achtergrond is. We nodigen alle aspirant-piloten dan ook graag uit voor een kennismakingsgesprek.

Wil je een PPL-brevet halen, dan kun je na het gesprek direct beginnen met je opleiding. Houd wel in gedachten dat je ook nog een verplichte medische keuring (EASA klasse 2) moet ondergaan voordat je een solovlucht mag maken. Het is verstandig om deze keuring te laten uitvoeren voordat je met je opleiding begint, maar dit mag eventueel ook als je al begonnen bent met de lessen.

Gaat je voorkeur uit naar een opleiding voor beroepsvliegers (CPL, ATPL), dan moet je rekening houden met een selectieprocedure.

Selectie- en aannameproces

Het selectie- en aannameproces voor beroepsvliegers bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Persoonlijk gesprek.

  Het kennismakingsgesprek is een mooie gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. We bespreken onder andere je schoolresultaten, je achtergrond en je motivatie. Ook kijken we of er zaken zijn die je carrière als piloot in de weg zouden kunnen staan, zoals medische of juridische kwesties.

 • IQ- en persoonlijkheidstest.

  Om je capaciteiten in kaart te brengen, wordt er door een onafhankelijk bureau gekeken naar je intelligentie en wordt er een psychologische test afgenomen. In deze fase testen we ook je kennis van de Engelse taal en kijken we naar je persoonlijke eigenschappen. We letten daarbij onder andere op doorzettingsvermogen, leidinggevend vermogen, nauwgezetheid, stressbestendigheid en andere kwaliteiten die belangrijk zijn voor een carrière in de luchtvaart.

 • Vliegmedische keuring (EASA klasse 1).

  Is het medisch gezien verantwoord dat je gaat vliegen? Om dit uit te zoeken, word je lichamelijk onderzocht door een onafhankelijke keuringsdienst. Deze keuring is verplicht voor iedereen die zelf wil gaan vliegen. Een arts onderzoekt onder andere je vitale organen en test je ogen en gehoor. Uiteraard maken bloed- en urineonderzoek en deel uit van de procedure en wordt er naar eventueel medicijngebruik en je medische voorgeschiedenis gekeken.

 • Proefles vliegen

  Na alle tests en gesprekken is het tijd voor actie. Per slot van rekening wil je piloot worden, dus is het ook belangrijk om erachter te komen of het vliegen je ook echt ligt. Tijdens drie proeflessen maak je nader kennis met de instructeur en het vliegtuig, en ga je de lucht in.

Is de uitkomst van het selectieproces positief, dan ben je van harte welkom op onze vliegschool! Je kunt direct beginnen met je opleiding, want er is geen wachtlijst. In overleg met jou stellen we een opleidingsplan op dat het beste aansluit bij jouw agenda en budget. Samen laten we je droom om piloot te worden stap voor stap uitkomen.

Geïnteresseerd? Wij geven je graag vrijblijvend advies!

Neem vrijblijvend contact met ons om waar we in alle rust de mogelijkheden me je kunnen bespreken.

Waarom Dutch Aviation Partner?

Vliegopleidingen

 • Zeer flexibel
 • De laagste prijzen

Zaken vluchten

 • Scherpe tarieven
 • Vluchtplan op maat

Aankoopbegeleiding

 • Ondersteuning van experts
 • Ook deelbeheer & occasions