Robot haalt vliegbrevet en is concurrent voor de co-piloot

robot haalt vliegbrevet

robot haalt vliegbrevet

Robot haalt vliegbrevet. Menigeen zal de schouders over dit feit ophalen en dit ter kennisgeving aannemen. Dat geldt echter niet voor de co-piloten. Nu een robot in staat is een vliegbrevet te halen komt beetje bij beetje hun baan op de tocht te staan.  Voor hen is het nieuws ‘Robot haalt vliegbrevet’ geen goed nieuws.

Robot haalt vliegbrevet, rol tweede piloot op de tocht

Een robot kan letterlijk en fysiek de controle over elk vliegtuig voortaan overnemen. De voetpedalen kunnen bediend worden, het robot jan de joystick bewegen en zelfs de metertjes kunnen door een robot prima gelezen worden. Daarmee is het robot met vliegbrevet in staat om de rol van de tweede piloot moeiteloos over te nemen. Het inzetten van een robot is op termijn beduidend goedkoper dan het inzetten van een co-piloot.

Niet op een stoel maar de volledige plek van de stoel

Het vliegbrevet werd gehaald door Robepilot Unmanned Aircraft Conversion System. Het robot is in staat om met een vliegtuig op te stijgen, hij kan het vluchtplan volgen en landen. Daar is verder dus geen menselijke tussenkomst meer voor nodig, Het robot zit uiteraard niet op een stoel maar neemt de volledige plek van de stoel in.

De robotisering en bezuinigingen

De robotisering kan alles te maken hebben met bezuinigen. Nu al worden gevechtsvliegtuigen tot drones omgebouwd. Insiders denken dat een drone F16 een volgende stap zal zijn. En ook dat zal weer de nodige banen gaan kosten.