Raikkonen toont betrokkenheid door inzet van privéjet

 

Raikkonen zet privéjet in

Wat veel mensen wellicht niet weten is dat de bekende F1 coureur Kimi Raikkonen in 2011 zijn eigen raceteam oprichtte: ICE 1 Racing. Hoewel het team in eerste instantie werd opgericht om uiting te geven aan de eigen rallyambities, ontwikkelde het team zich sterk en behoort het nu bij de beter teams. Raikkonen zelf heeft het te druk zich dagelijks met de gang van zaken binnen het team bezig te houden. Zijn betrokkenheid is echter groot.

Raikkonen laat vader met privéjet halen

ICE 1 Racing kende een prima jaar dat echter werd overschaduwd door  een zwaar ongeluk van Arminas Jasikonis in Montova. Na een vreselijke crash bleek de racer hersenzwellingen en ernstige ademhalingsproblemen te hebben. In allerijl werd hij naar het ziekenhuis gebracht. Vervolgens was een belletje naar Kimi Raikkonen voldoende om de vader van Jasikonis uit Litouwen te halen. Raikkonen twijfelde geen moment en liet de vader met een privéjet naar zijn zoon brengen.

Werkt aan herstel

Met zijn vader aan zijn zijde krabbelt de racer ondertussen weer wat op. Hij ontwaakte eerder dan verwacht uit coma en is ondertussen alweer in de sportschool actief. Ook jogt hij weer wat. En hoewel de medici er niet  van overtuigd zijn denkt de racer zelf snel weer terug aan de top te zijn.