Privévluchten zitten in de lift

Proefvluchten zitten in de lift. Ondanks het feit dat het de luchtvaartmaatschappijen allesbehalve goed gaat ziet de  wereld van de privéjets er een stuk rooskleuriger uit,. De vraag groeit en blijft maar groeien. Voornaamste reden is dat veel mensen het simpelweg niet durven om met honderden anderen in een vliegtuig te gaan zitten, bang als ze zijn voor corona.

Groei in in zowel Nederland als België

De groei van het aantal privévluchten dat geboekt wordt groeit zowel in Nederland als in België. De cijfers zeggen genoeg. De eestte luchtvaartmaatschappijen  bieden tussen de 10 en 15 procent van de vluchten die zonder corona uitgevoerd zouden worden. Voor de privévluchten ligt dat aantal beduidend hoger: 80 procent. Er zijn zelfs aanbieders van privévluchten die nooit eerder zoveel vluchten boekten. De verwachting is dat dit alleen nog maar verder groeien met een dreigende tweede golf van corona op de loer. Met een privéjet vlieg je velliger en is de kans op een besmetting met corona een stuk kleiner dan wanneer je in een Boeing stapt.

Wel veel duurder dan in een Boeing

Toegegeven, een vlucht in een privéjet is wel veel duurder dan een ticket voor een Boeing. Kennelijk hebben menses met geld het er echter graag voor over. Voorbeeld?  Ga met drie andere van Eindhoven naar Ibiza en je betaalt ruim negen mille. Maar dan heb je dus ook wat en beperk je de kans op corona. Nog iets; de gegoede burgerij met buitenhuizen is vaak niet eens meer in staat om met een Boeing hun vakantiehuis te bereiken. De Boeing wordt meer en meer geweerd en wat rest is een privévlucht. En dan maakt het kennelijk niet uit wat het kost.