Privéjet enige buitensporige aan tenniskampioen Swiatek

Tenniskampioen geniet in privéjet

Tenniskampioen geniet in privéjet

Iga Swiatek won vorige week Roland Garros. En wie denkt dat dit voor tennisprofessionals een reden is om de bloemetjes eens flink buiten te zetten, komt bedrogen uit. Het enige buitensporige was het gebruik van een privéjet na de finale. Het vliegtuig bracht haar van Parijs terug naar geboorteland Polen.

Privéjet enige buitensporige, kampioene houdt het bij glas water

Swiatek won in de finale van de Amerikaanse Sofia Kenin en was uiteraard dolblij met de zege. Na de eindstrijd bezocht ze met haar entourage de Japanner. Champagne dronk ze niet, ze hield het heel bescheiden met een glas water. De coach van Swiatek was amper verbaasd. ‘Het zou ook vreemd zijn dat ze nu plotseling haar gedrag zou veranderen of dramatisch zou reageren’.  Overigens genoot ook hij van de vlucht in de privéjet. Die werd overigens gesponsord. Zelf zou Swiatek beslist geen privéjet gehuurd hebben. Ook daar is ze te bescheiden voor.

De beste van allemaal

Iga Swiatek werd geboren in 2001 en al vanaf haar zesde liet ze zien over talent te beschikken. Ze kan uitstekend uit de voeten op gravel en is rechtshandig. Swiatek is 1,76 meter en beschikt over een dodelijke tweehandige backhand. Tijdens de US-open strandde ze in de derde ronde, op Roland Garros was ze de beste van allemaal,  Ondertussen sloeg ze al bijna 3 miljoen dollar bijeen.