Privévliegtuig kopen

Het is weer zover, u moet op zakenreis. Spullen pakken, wachten op de taxi, inchecken op Schiphol. Natuurlijk heeft uw vlucht vertraging, waardoor u straks uw aansluiting mist in Brussel. U ergert zich dood, verliest een hoop extra tijd en komt uiteindelijk veel te laat voor uw meeting.

En nu moet u dat hele end weer terug, maar dan met een vervelende avondvlucht omdat de late middagvlucht al vol zat. Aan het eind van de dag komt u bekaf thuis. De rekening is torenhoog, terwijl u niets anders bereikt heeft dan een verhoogde bloeddruk en misschien een paar extra frequent flyer miles. Herkenbaar? Er is een oplossing: waarom koopt u niet een privévliegtuig?

Voordelen van een privévliegtuig

Een privévliegtuig kopen heeft enorm veel voordelen. Om er maar een paar te noemen:

Tijdbesparing

Nooit meer wachten op uw bagage, of ‘twee uur van te voren aanwezig zijn’. Geen vertraging, geen gemiste vluchten, geen lange rijen bij de incheckbalie en security. Uw reistijd neemt af, wat betekent dat u meer tijd thuis of op kantoor kunt doorbrengen.

Rechtstreeks reizen wanneer u wilt

Hoezo, er gaat geen vlucht op donderdagavond? Met een privévliegtuig reist u wanneer het u uitkomt, en altijd rechtstreeks. U hoeft dus nooit meer over te stappen of ergens te overnachten vanwege ingewikkelde en onpraktische reisschema’s.

Rust en comfort

Want u zit altijd eerste klas en heeft niet te maken met luidruchtige passagiers, huilende kinderen of vieze toiletten die eindeloos bezet zijn. Zo kunt u onderweg in alle concentratie werken op uw laptop (reistijd wordt werktijd!), relaxed een boek lezen of even bijslapen. U komt dus uitgerust en goed voorbereid aan op uw afspraak.

Veiligheid

In een privéjet heeft u niet te maken met medepassagiers die misschien terroristische idealen, zelfmoordideeën of andere gevaarlijke plannen in hun hoofd of bagage hebben.

Privacy en discretie

Wilt u ongestoord of incognito reizen, dan is een privéjet een hele uitkomst. Afgezien van de piloot, weet niemand waar u gaat of staat en wie u meeneemt.

Kostenbesparing.

Een privéjet kopen klinkt misschien duur en decadent. Maar tel al die vliegreizen op jaarbasis met een gewone lijnvlucht eens bij elkaar op. En dan hebben we het nog niet eens over die talloze uren waarin u niet kunt werken omdat u op Schiphol of op welke internationale luchthaven dan ook in de rij staat om in te checken of uw koffer op te halen. Enig idee hoeveel dat kost?

Geen ergernis

Nooit meer zoeken naar koffers die per ongeluk ‘zijn achtergebleven’. Vergeet de eindeloze security checks en het uitpluizen van uw handbagage. En zeg ook maar vaarwel tegen ergernissen als lucht- of praatzieke medepassagiers, weinig beenruimte, waardeloze maaltijden en inflight movies die u al honderd keer heeft gezien.

Reizen in stijl

Natuurlijk is het u niet te doen om op te scheppen of anderen de ogen uit te steken. Maar zeg nu zelf: als u arriveert of vertrekt in uw eigen vliegtuig, laat u natuurlijk wel een onuitwisbare indruk achter bij uw relaties. Over reizen in stijl gesproken!

om een privéjet te kopen en voor iedere vlucht een privépiloot in te schakelen. De voordelen van kopen tegenover huren:

 • Uw privéjet is altijd ter beschikking, terwijl een huurkist natuurlijk net bezet is als u hem nodig heeft.
 • Een privéjet hoeft niet leeg heen- of terug te vliegen om andere passagiers op te halen. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten.
 • Gebruikt u de privéjet een poosje niet, dan kunt u het toestel verhuren en zo de kosten deels weer terugwinnen.

Twijfel je nog? Wij geven je graag vrijblijvend advies!

Neem vrijblijvend contact met ons om waar we in alle rust de mogelijkheden voor het aanschaffen van een privé vliegtuig

Aanschaf privévliegtuig

Een vliegtuig kopen, hoe gaat dat eigenlijk? Bij Dutch Aviation Partners begrijpen we dat u niet overal verstand van kunt hebben. Daarom bieden wij ondersteuning bij de aanschaf van een privéjet. We begeleiden u in dit proces bij elke stap. Dat gaat als volgt:

Stap 1: analyse reisgedrag.

We analyseren uw huidige reiskosten op basis van zowel uw zakelijke reizen als uw privéreizen. Daarbij kijken we ook naar factoren als het aantal passagiers dat u meeneemt, hoeveel bagage u gemiddeld incheckt, welke bestemmingen u het vaakst bezoekt en hoe lang u ter plaatse verblijft. Aan de hand van deze gegevens berekenen we welk type vliegtuig het beste past bij uw reisbehoeften en uw budget. Ook komen we met een advies over de manier waarop u het vliegtuig het beste kunt aanschaffen. Dat kan een aankoop zijn, maar soms is het lucratiever om te leasen of om het toestel in deeleigendom te gaan gebruiken.

Stap 2: aanschaf privévliegtuig.

Zodra u weet welk vliegtuig u wilt aanschaffen of leasen, gaan we samen met u over tot het uitzoeken van een privéjet. Uiteraard letten we daarbij op de staat van het vliegtuig, de vliegcapaciteit en de restwaarde van het toestel. We kijken naar de financiering, fiscaliteit en vergunningen, en zoeken voor u uit hoe een en ander juridisch geregeld dient te worden. Ook praktische zaken als stalling komen in deze fase aan bod.

Stap 3: operationele fase.

Na de aanschaf van het vliegtuig begeleiden we u naar de fase waarin u gaat vliegen met uw privéjet. We regelen zaken als bemanning, vluchtplannen maken, toestelonderhoud en het regelen van voordelige brandstof. Zo hoeft u nergens naar om te kijken en heeft u direct plezier van uw aankoop.

Goed om te weten

Dutch Aviation Partners werkt samen met experts die jarenlange ervaring hebben met het aanschaffen van privévliegtuigen. Deze professionals hebben connecties in de internationale vliegwereld en beschikken over veel knowhow als het gaat om over ingewikkelde onderwerpen als financiering, regelgeving, brandstofdeals en het importeren van vliegtuigen.

Vliegtuig in deeleigendom

Was u van plan om iedere dag te vliegen in uw privéjet? Waarschijnlijk niet. En eigenlijk is het zonde van het geld om het toestel gewoon maar in de hangar te laten staan in de weken dat u niet reist. Door uw vliegtuig in deeleigendom te kopen, rekent u af met dit dilemma. U deelt het vliegtuig (en de kosten) dan met een of meerdere eigenaren. Deze constructie heeft veel voordelen.

Hoe werkt deeleigendom?

Een vliegtuig in deeleigendom hebben is ideaal voor partijen die op jaarbasis zo’n 50 tot 150 vlieguren maken ofwel tussen de 25.000 en 75.000 kilometer afleggen. Vaak gaat het hierbij om bedrijven of vermogende particulieren. U kunt een privéjet delen met 1 tot 4 andere partijen. Wilt u een reis plannen, dan reserveert u het vliegtuig via een gezamenlijk online boekingssysteem. U deelt met de andere deeleigenaren de kosten voor de aanschaf en de jaarlijkse vaste kosten voor bijvoorbeeld onderhoud, verzekering en stalling. De variabele kosten (brandstof, piloot, onderhoud, etc.) worden verdeeld per vlieguur, zodat degene die het meeste vliegt ook het meeste betaalt. Deeleigendom kan u dus veel geld besparen. Zo heeft u wel de lusten, maar slechts een deel van de lasten van een privéjet. Wilt u meer weten over de mogelijkheid om een vliegtuig in deeleigendom te gebruiken? Neem gerust contact met ons op. We vertellen u graag alles!

Vliegen in uw privéjet

Ook na de aanschaf van een privévliegtuig zijn we u bij Dutch Aviation Partners natuurlijk graag van dienst. Wij zorgen ervoor dat u comfortabel, snel en veilig vervoerd wordt in uw privévliegtuig. Na een grondige check wordt uw vliegtuig in gereedheid gebracht om te vertrekken. Zodra u aan boord stapt, kan de reis beginnen! Onze piloten zijn zeer ervaren en hebben er al duizenden vlieguren opzitten. Deze professionals weten iedere luchthaven in Europa te vinden en brengen u zonder onnodige oponthoud naar uw zakelijke afspraak of uw vakantiebestemming.

Heeft u belangstelling om zelf te leren vliegen, dan kunt u overwegen om een vliegbrevet te halen. Als privépiloot met eigen vliegtuig heeft u nog meer vrijheid. Bovendien scheelt dit op lange termijn natuurlijk behoorlijk in de kosten omdat u geen piloten meer hoeft in te huren. Bij Dutch Aviation Partners kunt u voor een zeer aantrekkelijke prijs uw PPL-brevet halen: een parttime opleiding tot privévlieger kost bij ons slechts 12.802,- euro. U kunt met dit brevet over de hele wereld vliegen! Meer informatie over onze vliegopleidingen vindt u op de pagina Soorten Vliegbrevetten.

Kosten privévliegtuig kopen

Wat kost een privévliegtuig? Op die vraag is niet zo simpel een antwoord te geven. De prijs van een privéjet hangt uiteraard af van een aantal factoren, zoals:

 • Welk toestel koopt u, hoe oud is het vliegtuig en in welke staat verkeert het?
 • Moet het toestel geïmporteerd worden vanuit bijvoorbeeld Amerika of staat het in (of vlakbij) Nederland?
 • Koopt u het toestel alleen of kiest u voor een privéjet in deeleigendom?

Overweegt u om een privéjet te kopen voor zakelijk en/of privégebruik? Wij denken graag met u mee en kunnen u een globale indicatie van de kosten geven. Neem contact op voor meer informatie of maak een afspraak voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.

Kostenbesparing

Het kopen van een privévliegtuig is een hele investering. Daar staat tegenover dat het op lange termijn juist kostenbesparend is. Vooral als u of uw medewerkers veel zakenvluchten maken, kunnen de reiskosten behoorlijk oplopen. Vlak daarnaast de besparing in werkuren niet uit. Stel dat u naar een kleine stad in Duitsland moet vliegen. Reist u met een lijnvlucht, dan betekent dat bijna altijd dat u tussendoor moet overstappen. Uw privévliegtuig vliegt altijd rechtstreeks. Dat kan per enkele vlucht al snel zo’n vijf uur schelen. Op retourbasis wint u dus tien uur. Gaat er een collega mee, dan bespaart u twintig uur. Tel uit uw winst!

Privévliegtuig verhuren

Een privéjet kost geld, maar kan ook geld opleveren. Bijvoorbeeld als u het toestel aan iemand anders verhuurt in de tijd dat u er geen gebruik van maakt. Op die manier verdient u een deel van de gemaakte kosten gemakkelijk terug. Heeft u wel oren naar deze mogelijkheid, maar geen tijd of zin om dit te regelen? Geen nood. Dutch Aviation Partner kan u hierbij helpen. Vraag naar de mogelijkheden!

Waarom Dutch Aviation Partner?

Het ideale vliegtuig

 • Analyse van uw reisgedrag
 • Vlieg klaar opgeleverd

Kosten efficiënt

 • Ook occasions & deelbeheer
 • Slim kosten besparen

Zelf vliegen

 • Ook zelf je privévliegtuig vliegen
 • Flexibele opleiding