Piloot worden?

Pilotenleningen

Een vliegopleiding kost veel geld. Moet je het volledige bedrag van te voren betalen, dan zit er vaak niets anders op dan te financieren via een bank.

Vroeger was dat geen probleem: je klopte aan bij de Rabobank, ABN-AMRO of andere financiële instelling en stapte naar buiten met een lening. Maar toen de arbeidsmarkt stagneerde en steeds minder studenten doorstroomden naar een baan, werden de banken minder enthousiast. In 2016 stopte ook de ABN-AMRO met het verstrekken van speciale pilotenleningen. Aangezien dit de laatste bank was die deze service verleende, is er momenteel in Nederland geen speciale pilotenlening meer verkrijgbaar.

Pilotenopleiding financieren

Wil je geld bij elkaar sprokkelen om je opleiding te bekostigen, dan moet je dus alternatieven bedenken. We adviseren je om, als het enigszins mogelijk is, geen dure persoonlijke lening af te sluiten waar je nog jarenlang aan vast zit. Een paar tips:

  • Leen het geld van je ouders, andere familieleden of vrienden. Je kunt met hen een gunstige terugbetalingsregeling treffen waardoor je minder kosten kwijt bent dan wanneer je aan een persoonlijke lening begint bij een bank of andere financiële instelling. Houd wel in je achterhoofd dat de belastingdienst speciale regels hanteert voor het verstrekken/ontvangen van leningen op deze manier. Bij de belastingdienst kun je meer informatie krijgen.
  • Overweeg een tweede of hogere hypotheek op je huis. De kans is groot dat je dan ook meer mag aftrekken van de belasting. Laat je informeren over deze optie.
  • Blijf werken naast je vliegopleiding en kies dan voor een modulaire, parttime opleiding waarbij je de lessen achteraf kunt betalen. Je volgt dan een ‘pay-as-you-go’ studie, die weliswaar wat langer duurt, maar waarvoor je je niet in de schulden hoeft te steken.
Wil je meer informatie over de mogelijkheden om je vliegopleiding te financieren, maak dan gerust eens een afspraak. We denken graag met je mee.

Wil je meer informatie?

Neem dan gerust even contact met ons op

Waarom Dutch Aviation Partner?

Hoge trainingsstandaard

  • Top kwaliteit lestoestellen
  • Gevestigd op IFR vliegvelden

De laagste prijzen

  • Slim besparen op de kosten
  • Vliegles in Nederland & België

Flexibel

  • Op elk moment starten
  • Opleiding modulair te volgen