Piloot worden?

Opleiding in België

Veel vliegscholen kiezen ervoor om hun trainingen vanuit het buitenland te geven. Bij Dutch Aviation Partners kun je je vliegopleiding (deels) in België volgen. We hebben voor die mogelijkheid gekozen om een paar redenen.

Kostenbesparing

In België vlieg je goedkoper. Dat komt omdat er in Nederland meer btw wordt geheven over de vlieglessen, maar ook over bijvoorbeeld brandstof voor het vliegtuig en examengeld. Om je een indruk te geven: per 1 januari 2017 kost 1 theorie-deelexamen in Nederland 148,35 euro. Bij elkaar ben je voor 14 deelexamens dus ruim 2.000,- euro kwijt. In België doe je het hele ATPL-theorie-examen voor zo’n 440,- euro in totaal. Daarnaast betaal je op Nederlandse vliegvelden landingsgeld voor iedere keer dat je je toestel aan de grond zet. De kosten variëren nogal, maar bedragen meestal rond de 28 euro per landing. Voor diverse locaties in België zijn de landingsgelden op jaarbasis afgekocht en al doorberekend in de lesprijs. Je hoeft daardoor achteraf niet bij te betalen. Wel zo fijn, als je een heel blokuur lang het opstijgen en landen moet oefenen. Door uit te wijken naar België besparen we dus een hoop kosten. Die korting merk jij natuurlijk terug in de lesprijzen!

Meer trainingsmogelijkheden

In Nederland gelden strenge regels als het gaat om vliegen. Dat heeft te maken met de strikte milieunormen en de bescherming tegen geluidsoverlast voor de omwonenden. Dit heeft onder andere tot gevolg dat nachtvliegen hier verboden is. Ook de mogelijkheden tot IFR-vliegen (vliegen op je instrumenten) zijn daardoor zeer beperkt. In België ligt de situatie heel anders. De regels zijn daar minder streng en het luchtruim is minder vol. Op Belgische vliegvelden kun je dan ook naar hartenlust IFR-vliegen en nachtvliegen, en dat is voor aankomende piloten erg belangrijk. Wij maken gebruik van rustige vliegvelden die meestal vlak over de grens liggen.

Een ander voordeel: het veelzijdige Belgische landschap. De Ardennen zijn uitermate geschikt om te leren vliegen in heuvelachtig gebied. In dit deel van België heb je ook nog eens weinig visuele referentiepunten en hangt de bewolking vaak laag. Prima omstandigheden om IFR-vliegen te oefenen! Daar komt bij dat hier voornamelijk korte grasbanen liggen, wat voor iedere piloot een mooie uitdaging is. Het vlakke, ongecontroleerde kustgebied vormt bovendien een mooie afwisseling met de streng gecontroleerde vliegvelden van Antwerpen en Brussel. In België zijn de trainingsmogelijkheden dus veel uitgebreider dan in Nederland.

Wil jij je vliegbrevet goedkoper in België halen, dan ben je bij Dutch Aviation Partners aan het goede adres. Wij verzorgen voordelige vliegopleidingen waarbij je vliegles kunt krijgen vanaf meerdere Belgische vliegvelden. Voor de klassikale theorielessen kun je terecht in Meer, net over de grens bij Breda. Overigens staan ook onze vliegsimulatoren in België (Charleroi).

Goed om te weten:

  • De meeste van onze trainingslocaties in België liggen net over de grens. Je bent daardoor – afhankelijk van je woonplaats uiteraard – niet veel meer reistijd kwijt dan wanneer je bijvoorbeeld in Eelde (bij Groningen) zou trainen. Een overzicht van onze Belgische trainingslocaties:
  • Hoevenen;
  • Antwerpen;
  • Charleroi;

De adressen vind je bij het overzicht van onze trainingslocaties. Is de reistijd je toch teveel en wil je blijven slapen, dan kun je gebruik maken van een hotel tegen een speciaal tarief. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden!

Blijf je toch liever in Nederland, dan kan dat natuurlijk ook. Je kunt dan terecht in Rotterdam en Eindhoven. De klassikale theorielessen worden wel altijd in België gegeven. Dit gebeurt in Meer, net onder Breda. Ook voor de simulatorlessen moet je naar België (Charleroi en binnenkort ook Antwerpen).

Wil je meer informatie?

Neem dan gerust even contact met ons op

Waarom Dutch Aviation Partner?

Hoge trainingsstandaard

  • Top kwaliteit lestoestellen
  • Gevestigd op IFR vliegvelden

De laagste prijzen

  • Slim besparen op de kosten
  • Vliegles in Nederland & België

Flexibel

  • Op elk moment starten
  • Opleiding modulair te volgen