Piloot Worden?

Bij Dutch Aviation Partners streven we ernaar om je zo eerlijk en volledig mogelijk in te lichten over de mogelijkheden om piloot te worden. Dat betekent dat we de voordelen, maar zeker ook de nadelen noemen. Op die manier kun je een goede beslissing nemen en kom je gedurende je opleiding niet voor vervelende verrassingen te staan.

Hoe word je piloot?

    Piloot worden is voor veel mensen een kinderdroom. De meeste kiezen uiteindelijk voor een ander beroep. Bij jou is het blijven kriebelen, en nu ben je van plan om je dromen om te zetten in daden. Maar hoe pak je zoiets aan? Hoe word je piloot?

Carrièreperspectief piloten

    Misschien denk je dat zodra je jouw vliegbrevet op zak hebt, de banen voor het oprapen liggen. Laten we je meteen uit deze droom helpen: dat is niet zo. Net als veel andere beroepsgroepen is het niet altijd even makkelijk om als piloot een baan te vinden.

Toelatingseisen Piloot

    Een pilotenopleiding is een intensief traject. Om een reële slagingskans te hebben stellen wij, en andere vliegscholen bij de start van je opleiding enkele toelatingseisen. Kan je met jouw vooropleiding starten met een vliegopleiding? Hier lees je het!

Opleiding in België

    Veel vliegscholen kiezen ervoor om hun vliegtrainingen vanuit het buitenland te geven. Bij Dutch Aviation Partner kun je je vliegopleiding (deels) in België volgen. Hiermee bespaar je enorm op de opleidingskosten en profiteer je van betere trainingsomstandigheden!

Opleidingskosten

Salaris Piloot

    Als piloot verdien je goud geld. Althans, dat denken veel mensen. In de praktijk valt dat behoorlijk tegen. We zullen toelichten welke factoren bepalen wat je als piloot verdient en je een reëel beeld te geven van jouw salaris als piloot.