Negatief reisadvies slecht nieuws voor verhuurders privéjets

negatief reisadvies slecht nieuws voor verhuurders privéjets

Negatief reisadvies slecht nieuws voor verhuurders privéjets

Negatief reisadvies slecht nieuws voor verhuurders privéjets. En eigenlijk hadden de verhuurders van privéjets dit jaar nog niets te klagen. Sterker nog, een aantal gaf aan dat dit wel eens het beste jaar sinds tijden kan worden. Want de verhuurders profiteerden van de eerste corona piek toen steeds meer mensen liever een privéjet huurden dan een reguliere vlucht boekten.  Nu er echter sprake is van een negatief reisadvies, vervelen ook de verhuurders van privéjets zich ondertussen stierlijk. Slechts een verdwaalde zakenman boekt nog eens een vlucht, voor het overige is het te rustig bij de verhuurbedrijven.

Negatief reisadvies slecht nieuws voor verhuurders privéjets, eerder profiteerden verhuurders juist van Covid-19

Net als maaltijdbezorgers en Netflix profiteerden de verhuurders van privéjets nadrukkelijk van het uitbreken van Covod-19.  Mensen die ook een reguliere vlucht konden boeken, kozen toch vaak voor de privéjet om zo mondkapjes te omzeilen en de kans op besmetting te reduceren. En dat was goed voor de verhuurders, die het in het piekmoment van corona in de eerste golf en in de zomer dan ook erg druk hadden.

Wel lucratieve zakelijke vluchten naar Azië

Nu is alles anders en gebeurt er niets. Enkel dus die zakenman die een vlucht boekt  omdat nou eenmaal niet alles via online webinars en vergaderingen geregeld kan worden. Vaak gaat het om vluchten naar Azië en die zijn lucratief. Betaal je voor een retourtje Amsterdam-München zo rond de zeven mille, voor een retourtje Azië praat je eerder over een ton. Het is een schrale troost dat er op de vluchten die nog wel geboekt worden dus wel een prima marge rust.

Het beste jaar sinds tijden

Neemt niet weg dat ongeacht wat er gebeurt een aantal verhuurders een prima jaar heeft gehad. Met dank  dus aan Covid-19, een virus dat ze nu dus nadrukkelijk in de weg zit.