Hart haalt eerste Pilatus vliegtuig naar Nederland

Hart haalt Pilatus naar ons land

Hart haalt eerste Pilatus vliegtuig naar Nederland.  Met Hart bedoelen we in dit geval David Hart, de bekende Rotterdamse vastgoedmagnaat. Hij koopt een Pilatus PC 24. Een dergelijk vliegtuig vond je nooit eerder in ons land, het is bovendien de eerste privéjet die op gras kan landen.

Hart haalt eerste Pilatus vliegtuig naar Nederland, kosten liggen rond de 9 miljoen

Hart had al de beschikking over een privéjet. Die gaat na 2,5 jaar trouwe dienst echter de deur uit. Hart koopt de Pilatus samen met een kompaan. Zelf wil hij niet zeggen wat hij betaalt voor de Pilatus, omdat het echter om een nieuw vliegtuig gaat is er een bedrag van rond de negen miljoen euro met de aankoop gemoeid. Een Pilatus vliegtuig is een bijzonder vliegtuig. Hart gebruikt het propellervliegtuig straks vooral voor de hobby: klassieke auto’s. Hart is zeker van plan om straks met het vliegtuig meer races te gaan bezoeken. Hart werd overigens rijk met zijn bedrijf DHG Vastgoed. Hij geniet nu vooral van vrije tijd en dus van klassieke auto’s en een gloednieuw vliegtuig.

Zwitserse producent van vliegtuigen

Pilatus is een Zwitserse producent van  kleine vliegtuigjes. Het merk geniet bekendheid vanwege de propellervliegtuigen. Pilatus is helemaal in eigendom van Zwitserse investeringsmaatschappijen.