Forse kritiek op Brits Koningshuis vanwege veelvuldig gebruik privéjet

reiskosten Brits Koningshuis onder vuur

reiskosten Brits Koningshuis onder vuur

Dat koninklijke huizen graag verre reizen maken, is genoegzaam bekend. De koning en koningen maken graag verre reizen, uiteraard om ver verwijderd van ons land goed werk te verrichten. Dat geldt zeker ook voor het Britse Koningshuis. Onlangs werd bekend dat het koningshuis voor ongeveer 5,3 pond, dat is omgerekend 5,8 miljoen euro, had besteed aan buitenlandse reizen.

 

Prinsen en prinsessen hebben voorliefde voor privéjet

Voor die buitenlandse reizen werd door de prinsen en prinsessen vaak een beroep gedaan op een privéjet. Zo kostte een reisje van prins Charles naar Oman bijna 230.000 euro. Ook een ogenschijnlijk onnodig tripje van prins Andrew naar de golfbaan ergens in Noord Ierland staat in de boekhouding opgenomen voor 16.000 pond.

Wel degelijk nuttige reisjes

Ook prins Harry en zijn Meghan maakten niet zelden gebruik van een privéjet. Zij deden vorig jaar onder meer Zuid Afrika, Botswana, Angola en Malawi aan. Volgens de reislustigen zelf hadden alle tipjes met privéjets wel degelijk nut. Een aantal daarvan was bedoeld voor fundraising. Ten opzichte van 2018 stegen de reiskosten met iets meer dan 15 procent.. In eigen land is ondertussen forse kritiek gekomen op het koningshuis.

Overigens hoeft het huren van een privéjet net altijd duur te zijn.  Dat bewijs vind je elders op dit platform.