Exxaero verkiest Falcon 7X boven Falcon 900

.

Falcon 7X geniet de voorkeur

Falcon 7X geniet de voorkeur

Aanbieder van voornamelijk zakenjets, het Nederlands/Duitse Exxaero, heeft de eerste corona golf prima weten te doorstaan. Hoewel er de nodige aanpassingen plaatsvonden, wordt met tevredenheid teruggekeken naar die periode. Wat een tweede golf zal doen, is maar de vraag. Ondertussen is Exxaero, zo liet men weten aan upinthesky.nl, wel al de trotse eigenaar geworden van twee nieuwe Falcon 7x toestellen Behalve deze twee jets heeft het de beschikking over vier Falcon 900’s, een Cessna Citation en een Hawker Beechcraft.

Exxaero verkiest Falcon 7X boven Falcon 900

Exxaero vloog de afgelopen periode meer  families en zakenpartners, deze groep mensen beslissen zelf wel hoe ze vliegen en bleken niet langer gebruik te willen maken van lijndiensten. Daar werden ze immers geconfronteerd met totaal onbekende mensen. In de privéjets werden ook geen mondkapjes gedragen.  De uitbraak van corona betekende wel extra inzet van personeel en dus extra kosten voor de onderneming. Dit had vooral te maken met het vliegend personeel niet welkom was in hotels. En dus werden dubbele crews ingezet om niet in de knoei te komen met de werktijden.

Falcon 7x kreeg de voorkeur

Daarnaast ware retourvluchten vaak niet aan de orde. Voorts bleek het feit dat in Duitsland veel mensen met een dubbele nationaliteit wonen een groeimarkt voor Exxaero. Het bedrijf leek een sterke voorkeur te hebben voor de Falcon 900, Toch gaf het de voorkeur aan twee nieuwe  Falcons van het type 7X. Dat heeft weer te maken met onder andere het feit dat deze vliegtuigen in staat zijn om meer non-stopvluchten af kan leggen. De 7X kan namelijk 11.000 kilometer afleggen.