De voordelen van het vliegen met een privéjet

de voordelen van een privéjetHet vliegen in een privéjet biedt nogal wat voordelen. Wist je overigens dat je met een privéjet aanzienlijk hoger vliegt dan wanneer je gebruik maakt van een commercieel toestel? Lees er hier meer over.

De voordelen van een privéjet

Het zal niemand echt opvallen, maar het is wél een feit. Een privéjet vliegt hoger dan de commerciële vliegtuigen. Gemiddeld genomen vliegt een commercieel passagierstoestel op een hoogte van 35.000 voet. Dit is omgerekend 10,5 kilometer. Privéjets echter vliegen gemiddeld 41.000 voet hoog met uitschieters richting de 45.000 voet. Op dergelijke hoogtes is veel minder verkeer dan wanneer een privéjet zou kiezen voor 35.000 voet. Op grotere hoogte is uitwijken bovendien een stuk eenvoudiger.

De gewenste hoogte wordt veel sneller bereikt

Voordeel van een privéjet is dat die veel sneller klimt in vergelijking met een log passagierstoestel. Een dergelijk toestel doet er zeker tien minuten over om de gewenste hoogte van 35.000 voet te bereiken. Een privéjet kan dit twee keer zo snel. Met een privéjet ben je dus veel sneller op de gewenste hoogte en ben je sneller door de hoogtes waar je nogal eens met turbulentie te maken krijgt.

Gemakkelijker onder druk te houden

Omdat privéjets kleiner zijn en de romp wat betreft de diameter een stuk smaller is, is het toestel gemakkelijker onder druk te houden Dat is ook een van de redenen waarom een privéjet gemakkelijker grotere hoogtes kan halen en ook daadwerkelijk hoger vliegt dan de reguliere vliegtuigen.