De Learjet blijft voortaan aan de grond

Learjet blijft aan de grond

De Learjet blijft voortaan aan de grond.  De privéjet, ooit gebruikt door sterren as Elvis Presley en Frank Sinatra, is zoal men zelf zegt bezig aan de final approach.  Fabrikant Bombardier heeft laten weten een einde te maken aan de productie van het privé vliegtuig.

De Learjet blijft voortaan aan de grond, na een kleine zestig jaar trouwe dienst

Daarmee heeft de Learjet een kleine zestig haar volgehouden. Lang was het de meest populaire zakenjet van Amerika, die populariteit kreeg een boost toen grootheden als Presley en Sinatra  gebruik van he vliegtuig gingen maken.  Aanvankelijk was Bill Lear de drijvende kracht achter de privéjet.  Sinds  de jaren negentig van de vorige eeuw echter is de Learjet in handen van Bombardier. In die periode Bombardier zagen de Learjet 45, 60 en 75 het levenslicht.

Bombardier kan zich richten op de toekomst

Dat  Bombardier stopt met de productie van de Learjet, is een beslissing met het nog op de toekomst. Steeds meer mensen willen groter vooral en eisen meer comfort.  Nu de Learjet straks voorgoed aan de grond blijft, kan Bombardier zich mee richten op de meer populaire modellen, zoals bijvoorbeeld de Challenger. Voor zover nagegaan  kan worden, is de Learjet  niet in eigendom van een Nederlander en staat er in ons land evenmin een dergelijk vliegtuig.