Of je nu sportvlieger wilt worden of een carrière bij een grote internationale airline ambieert, je pilotencarrière begint met een PPL-brevet.
Tijdens deze opleiding leer je alles over het besturen van een vliegtuig, maar ook over belangrijke zaken als meteorologie, navigatie en techniek. Bovendien krijg je meer inzicht in de psychologische en lichamelijke aspecten die bij het vliegen komen kijken. Leren vliegen is dan ook een hele boeiende en veelzijdige hobby.
Sportvliegen met een PPL
Als private pilot, oftewel privépiloot, mag je over de hele wereld vliegen. Je hebt dan een bevoegdheid om in een zwaarder toestel (maximaal 5700 kg) met meer dan vier zitplaatsen te vliegen. Met een PPL-brevet mag je echter geen commerciële vluchten uitvoeren. Je kunt wel een onkostenvergoeding vragen aan je passagiers, maar je mag hier geen winst op maken. Met een PPL-brevet op zak kun je bijvoorbeeld zelfstandig met vrienden of familie naar bestemmingen binnen of buiten Europa vliegen of mooie rondvluchten maken. Dat alleen al maakt vliegen tot een fantastische hobby waarvan je de rest van je leven plezier hebt!
Een PPL-brevet is trouwens ook ideaal voor zakenmensen die zelf in een privévliegtuig naar internationale meetings willen vliegen. Neem een paar collega’s of klanten mee en vlieg in enkele uurtjes naar een congres in Rome, het hoofdkantoor in Geneve of elke andere gewenste bestemming. Dat scheelt niet alleen veel reistijd maar maakt ook nog eens een onvergetelijke indruk!
Professioneel vliegen met een PPL
Het PPL-brevet is tevens opgenomen in de ATPL-opleiding, waarmee je verkeersvlieger kunt worden. Ook als je professioneel wilt gaan vliegen, begin je dus altijd met een PPL-training.